Om


En bild skulle ju lika gärna kunna målas istället för att tryckas och broderas. Det skulle ju gå mycket fortare. Visst, men det är med färgade ytor och trådar jag kan uttrycka det j ag vill.

Inspiration

Textiltryck kombinerat med  broderi är ett arbetssätt som jag använder mig mycket av i mitt skapande, rena ytor som förstärks med tråd och stygn. Lite ovanligt är att använda pappersschabloner vid tryck, för mig är det ett snabbt, okomplicerat och direkt sätt att trycka.

Att brodera tar tid, det kan ta flera veckor. Ofta har jag flera arbeten i olika stadier på gång samtidigt. Broderi är ett urgammalt hantverk och man broderar världen över.

Färger, former, enkelhet och struktur är något jag alltid har varit svag för tillsammans med  vardagliga miljöer. Jag ger mig själv mycket frihet när bildern blir till, jag väljer att skala bort och lägga till.

Bakgrund

Jag har alltid haft en kreativ ådra och skapat. Det textila fastnade jag för i slutet av 90-talet då jag lärde mig screentryck. Att börja brodera var absolut ingen självklarthet för mig, snarare tvärtom. Det tog ganska lång tid innan jag hittade min egen form för uttryck.

En del av min kreativa process innehåller mycket tid till skissarbete, för min del är det en väldigt viktig del. Jag behöver vara på plats någonstans som känns tilltalande, insupa atmosfären,  känna känslor och betrakta. Jag skriver, fotograferar och skissar mycket för att komma ihåg och för att använda som inspiration till mina textila bilder.

Offentlig utsmyckning

2017 Knäpplans Förskola, Hjo

Utställningar

2017 Ateljé Bergaknuten, Konstnatten, Tidaholm

2017 Skaraborgs Salongen (jurybedömd) Skövde Kulturhus

2017 Vårsalong (jurybedömd) Bildkällan, Falköping

2016 Bruket, Konstnatten Tidaholm

2016 Vårsalong (jurybedömd) Bildkällan, Falköping

2015 Ockra 20-års jubileum, Villa Svea, Hjo

2014-15 Rosa Skolan, Konstnatten, Tidaholm

2013 TID, Kulturkvarteret Pedagogien, Hjo

2013 Tidaholms Salongen, (jurybedömd), Tidaholm

2012 Konsthallen Norra Piren, Hjo

2007-16 ParkLek, utomhusutställning i Hjo Stadspark

2007 Tidaholms Salongen, (jurybedömd), Tidaholm

2004 Ateljéföreningen Ockra i Grönköpingsalen, Hjo

2001-16 Villa Svea, Pingstrundan i Hjo

2000 Elevutställning Hellidens Fhs, Konsthallen, Tidaholm

1999 Växthuset Hällekis Säteri, Kinnekulle

1999 Elevutställning Hellidens Fhs, Konsthallen, Tidaholm

1997 Galleri Amatören, Tidaholm